11 Temmuz 2016 Pazartesi

Afrika’nın en büyük ülkesi modernleşmeyi ileri taşıyor

Cezayir: İnşaat ve İnşaat makinelerinde Büyüme

Cezayir’in Afrika’nın en büyük ülkesi olduğunu biliyor muydunuz? Ancak ülke yalnızca coğrafi açıdan üstün olmakla kalmıyor. Cezayir ticari ortak olarak popüler, çünkü ülke altyapısının modernizasyonunu gündeminin en üst sırasına yerleştirdi. Cezayir’deki uluslararası inşaat fuarlarından birinde bulunmak, artık kamu ve özel iş ortaklarıyla ticari ilişkilerin kurulmasını sağlıyor.
Petrol fiyatları düşük olduğu halde, Dünya Bankası Cezayir için 2016 yılında yüzde 3,4 oranında bir büyüme tahmininde bulunuyor. Ülke altyapısı geliştirme hedefine sadık kalıyor. Ağırlık noktaları arasında kara ve demiryolu ağının, elektrik ve su şebekelerinin geliştirilmesi ve konut inşaatı bulunuyor.

Dev Cami
Şu anda Cezayir şehrinde dünyanın en büyük camisi (Mekke ve Medine’den sonra) yapılıyor. "Mosquée de l'Algérie’nin" namaz salonu 45 metre yüksekliğe sahip olacak ve 35.000’e kadar mümin alacak. Minaresinin uzunluğu 265 metre ve böylece Afrika’nın en yüksek binası olacak. İçinde bir müze ve araştırma kuruluşları yer alacak. Caminin etrafında sinema salonları, butikler, kıraathaneler ve kütüphanesi ve öğrenci yurduyla bir yüksek okul bulunacak. Tasarım Frankfurtlu mimarlık bürosu KSP Jürgen Engel tarafından yapıldı.

Popüler Ticari Ortak
Birçok ülke Cezayir’in potansiyelini fark etti ve bu önemli petrol ve doğalgaz tedarikçisiyle ticaret anlaşmaları imzaladı ya da Cezayirli karar verenlerle görüşme aşamasında. Cezayir’in ihracat yaptığı başlıca ülkeler Çin, Fransa, İtalya ve İspanya. Almanya 5. sırada. Ayrıca İran’la işbirliği görüşmeleri de sürüyor.

Cezayir hükumeti bölgedeki üretimi artırmak ve petrol ve gaz sektörünün dışında daha fazla istihdam yaratmak ve bilgi transferini ve kalifiye personelin eğitimini yükseltmek istiyor. Mesleki eğitimde, ekonominin eğitim sektörüyle daha yakın işbirliğine katkıda bulunması istenen şirketlerle ortaklaşa eğitim merkezlerinin yaratılması odak noktasına yerleştiriliyor.

Kapı Açıcı ve Pazar Sergisi Olarak Fuarlar
Özellikle inşaat ve inşaat makineleri sektöründen birçok küçük ve orta büyüklükte şirket de Cezayir’i önemli bir satış pazarı olarak kabul etti. Cezayir’deki Kamusal ve özel ticari partnerlerle bağlantı kurmak için örneğin bölgedeki uluslararası sektör fuarlarından yararlanıyorlar. İnşaat ve inşaat makinesi sektörü, her yıl düzenlenen SITP - Salon International des Travaux Publics - ve Batimatec fuarlarında bir araya geliyor.
SITP kapılarını her yıl açıyor ve yaklaşık 400 katılımcı ve 15.000 ziyaretçiyle Cezayir’deki lider inşaat makineleri fuarı olarak kabul ediliyor. Bu fuar 23-27 Kasım tarihleri arasında tekrar düzenlenecek ve Cezayir Altyapı Bakanlığı tarafından destekleniyor.

Batimatec yaklaşık 1.200 katılımcı ve düzenleyicinin verdiği bilgiye göre 100.000 ziyaretçiyle Kuzey Afrika’nın lider inşaat fuarı haline geldi. Katılımcıların yarısı yurtdışından geliyor. 2017 yılında bu fuar 23-27 Nisan tarihlerinde Cezayir şehrinde, Palais des Expositions’ta gerçekleştirilecek.

Her iki fuarın katılımcıları da Messe München’in yan kuruluşu olan yurt dışı fuar şirketi IMAG’dan alan rezervasyonu yaptırabilir.

"2010 yılından bu yana Cezayir’de faaliyet gösteriyoruz ve her iki fuarı da pazarlama aracı olarak kullanıyoruz” diyor, ELKON’un Fransızca konuşan ülkeler için satış ve pazarlama temsilcisi Duygu Tasasız. Türk beton karıştırma tesislerinin Türk üreticisi Cezayirli müşterilerine, Cezayir’in Setif şehrindeki bir ortakla hizmet veriyor. "Şimdiye kadar Cezayir’de "Quick master" serisinden 110 tesis sattık. Bunlar boyut olarak özellikle denizaşırı satış için tasarlandı ve standart konteynerlerde taşınabiliyor" diye ekliyor Tasasız. Cezayir’deki bürokrasi için bunun bazen zorlu olduğunu ama ELKON’un kurumlar ve süreçler konusundaki deneyimi sayesinde iyi durumda olduğunu söylüyor. "Cezayir’de kişisel tavsiyelerin müşterilerin satın alma kararlarında büyük bir rol oynaması da ilginç" diyor satış ve pazarlama yöneticisi. Genel olarak bağlantılar olağanüstü önemli. "Fuarlardaki varlığımızı, makinelerimizi ayrıntılı olarak anlatmak için çok iyi kullanabiliyoruz. Bu çok işimize yarıyor, çünkü bir beton karıştırma tesisi satın almak büyük bir yatırım ve çoğunlukla çok zaman alıyor. Çoğu zaman kişisel bir bağlantı satış sürecini hızlandırabiliyor" diyor Tasasız.

IMAG GmbH
IMAG, Messe München GmbH’nin bir yan kuruluşudur, tüm dünyadaki kamusal ve özel işverenler için kendi fuarlarını ve fuar katılımlarını organize etmektedir. IMAG 1946’da Münih’te kurulduğundan beri 5.000’den fazla uluslararası fuara katıldı. IMAG’ın yıllık portföyü özellikle otomotiv, ticari araç ve tedarik endüstrisi; inşaat makineleri, inşaat malzemeleri ve madencilik; üretim makineleri ve diğer endüstriler; çevre teknolojisi ve analitik sektörlerinde yaklaşık 30 fuarı ve 20 kadar ülkeyi kapsıyor.

Download basın bilgisi (pdf, 300 KB)

Resimler:

Trade Fair Algeria - Preview

Cezayir’deki inşaat sektörünün sevilen buluşma noktası: Cezayir’deki fuar alanında düzenlenen sektör fuarları Batimatec ve SITP. Arka planda "Mosquée de l'Algérie" camisinin şantiyesi görülüyor. Bu cami tamamlandığında dünyanın en büyük üçüncü camisi olacak. Fotoğraf: IMAG

Mosque Algiers - Preview

Cezayir şehrinde inşa edilen cami 2018’de bittiğinde böyle görünecek. Minarenin yüksekliği 265 metre olacak. Fotoğraf: KSP Jürgen Engel

.

URGENT: CHANGE OF DATE!!!
Please note that the event date of SITP 2017 has changed.
It will take place: 28 November - 2 December 2017.

SITP stand package

Have a look:
Our SITP stand package persuades by an elaborate concept and top quality.
Apply now and benefit from a successful trade fair presence.

xxnoxx_zaehler

xxnoxx_zaehler